Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie blikt tevreden terug op 44e Reggae Geel : 4 dealers opgepakt, 52 rijbewijzen ingetrokken

Foto NNieuws

Het voorbije weekend zakten heel wat reggaeliefhebbers af naar Geel om zich helemaal onder te dompelen in hun lievelingsmuziek op het gekende festival. De 44e editie van Reggae Geel verliep zonder noemenswaardige problemen. De organisatie spreekt van 40 000 bezoekers.

 

Vlot verkeer

Dankzij een goed verkeersplan, inzet van agenten in verkeers-, fiets- en motoploegen en een grondige briefing van de seingevers van Reggae Geel waren er nauwelijks files en verliep de in- en uitstroom erg vlot.

Organisatie en politie als bondgenoten

Verdovende middelen zijn verboden. Daarom hield de politie ook drugscontroles. De organisatie zette daarenboven extra in op preventieve boodschappen, sociale opvolging en aandacht voor de gezondheid van festivalbezoekers. Ook konden festivalbezoekers op het terrein een alcoholtest afleggen en kreeg de Safe’n Sound-stand een centrale plaats. Deze organisatie zet in op het voorkomen van gezondheidsproblemen gerelateerd aan uitgaan.

134 festivalgangers dienden een onmiddellijke minnelijke schikking te betalen voor het bezit van drugs, voornamelijk cannabis, maar ook andere soorten drugs. Vier dealers werden gevat.

 

Verkeersacties

Tijdens het Reggaeweekend werd ook ingezet op verkeersveiligheid. Er waren dagelijks acties met de nadruk op rijden onder invloed van alcohol en drugs. 52 personen reden onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Zes personen hadden teveel gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Verder werden er nog een 20-tal boetes uitgeschreven voor andere verkeersinbreuken.

 

Gevonden voorwerpen online

De voorwerpen die bij de ‘lost & found’- stand werden binnengebracht en op het einde van het festival niet werden opgehaald, werden overgemaakt aan de politie en online geplaatst. Ben je iets verloren, neem dan een kijkje op de site Gevonden voorwerpen | Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout (pzglm.be). Staat er iets van jou bij? Bel dan het nummer 014 56 47 00 om het op te halen.

 

Inzet

De politiezone zette van donderdag tot zondag  in totaal 122 eigen medewerkers in tijdens het festival en kon nog eens rekenen op 82 collega’s uit andere politiezones en van de federale politiediensten.

Foto NNieuws

Deel dit artikel